Ga naar inhoud

Te koop: woonhuis Westermaatweg 14 7610 AH Almelo

Hup & Fidom Garantiemakelaars Hoogeveen
Neem contact met mij op

Verkocht

€ 500.000,- k.k.

Wordt dit uw nieuwe droom locatie?

* VERKOOP BIJ INSCHRIJVING IS GESLOTEN *

Het adres Westermaatweg 14 betreft een voormalig agrarisch bedrijf met voormalige bedrijfswoning en diverse opstallen met ondergrond, erf en tuin op ca. 9.677 m² eigen grond.

Algemeen:
Het object is gelegen in de hoek van de Westermaatweg met de Aadorperweg. Het voorhuis is traditioneel opgetrokken uit metselwerk met spouwmuren, betonvloeren en een zadeldak welke is gedekt met pannen. De kozijnen bestaan uit hout welke deels voorzien zijn van dubbele beglazing, verder is de woning matig geïsoleerd. De woning heeft een vaste trap naar de 2e verdieping met een overloop, vier slaapkamers, toiletruimte en een vliering onder een met hout beschoten kap.
Tussen het voor- en achterhuis vervolgens een extra hal met boiler, meterkast, toilet en badkamer voorzien van ligbad en wastafel. Het achterhuis heeft als indeling: tussenkamer, hal, gang, woonkamer met open keuken, badkamer met douche en wastafel, toiletruimte, bijkeuken tenslotte een slaapkamer. De verdieping van het achterhuis bestaat uit een overloop met twee slaapkamers welke bereikbaar zijn via een vaste trap.

Buiten:
Op het deels verharde erf bevinden zich diverse voormalige agrarische opstallen, opgetrokken uit metselwerk dan wel een houtconstructie, gedekt met asbestverdachte golfplaten, pannen en zink. Het overgrote deel van de schuren zijn bouwvallig en verkeren in een matige tot slechte staat.

Voor de schuren geldt een gemeentelijke beleidslijn in de sfeer van een “rood voor rood” regeling. Voorwaarde is de sloop van tenminste 850 m² BVO aan schuren en bijgebouwen.

Bestemming:
Bestemmingsplan ‘Peppellaan 38_Wilgenstraat 5-7_Westermaatweg 14’, vastgesteld op 17 december 2019.
De voor ‘Wonen – Stadsrand’ aangewezen gronden is bij uitstek geschikt voor herontwikkeling voor wonen al dan niet in combinatie met een aan huis verbonden beroep- of bedrijfsactiviteit.

Burgemeester en wethouders kunnen het plan wijzigen voor de bouw van één extra woning, in verband met sloop van voormalige agrarische bebouwing (zie bestemmingsplan voor de geldende voorwaarden).

Bij behoud van de woning maar sloop overige gebouwen:
Bij sloop van alle bedrijfsgebouwen mag 1 nieuwe vrijstaande woning (inhoud max. 750 m³) gebouwd worden, naast de bestaande bedrijfswoning, die dan als reguliere woning ingepast wordt. Een beperkte uitbreiding van deze woning is ook mogelijk.

Bij sloop van alle bestaande bebouwing:
Bij sloop van alle gebouwen, dus ook de (bedrijf)woning, mogen er ter plaatse 2 vrijstaande woningen gebouwd worden of 1 vrijstaande woning in combinatie met 1 nieuw gebouw met 2 wooneenheden, groot ± 150 m² per woning.

Beide opties moeten voldoen aan goede ruimtelijke kwaliteit, passend in deze landelijke omgeving en dient u nader af te stemmen met de gemeente Almelo.

Kenmerken en bijzonderheden:
– de woning wordt verkocht leeg en vrij van gebruik;
– eventuele sloop en ontwikkelingskosten zijn voor rekening van koper;
– oorspronkelijke bouwjaar ca. 1960;
– perceeloppervlakte 9.677 m²;
– in de koopakte wordt de “as-it-is” clausule opgenomen;
– asbesthoudende bouwmaterialen zijn aanwezig;
– aanvaarding in overleg;
– verkoop onder voorbehoud van gunning en beraad door Gemeente Almelo.

  • 246 m2
  • 9.677 m2
  • 8

Kenmerken Westermaatweg 14

Overdracht

Vraagprijs€ 500.000,- k.k.
AanvaardingIn overleg

Oppervlaktes en inhoud

Perceel oppervlakte9.677 m2
Woonoppervlakte246 m2
Inhoud3.050 m3

Bouw

SoortWoonboerderij
BouwvormBestaande bouw
Bouwjaar1960
Dak typeSamengesteld dak
IsolatievormenGedeeltelijk dubbelglas

Indeling

Aantal verdiepingen4
Aantal kamers12
Aantal slaapkamers8
Aantal badkamers2

Kenmerken van verkoper en vrienden

Zelf toevoegen

Ken jij dit huis of deze buurt? Voeg dan in een paar stappen jouw eigen ervaring toe.

Maandlasten

Ligging Westermaatweg 14

Voorzieningen

Centraal gelegen informatie over de buurt

Aantal inwoners

In de gemeente

72.479

Vergelijkbaar woningaanbod