Huis in Meppel snel verkopen? Bij Hup & Fidom binnen 1,5 week op Funda!

Heb je een nieuwe woning gekocht en wil je je huidige huis in Meppel snel verkopen? Dat is nu in de huidige huizenmarkt bijna altijd aan de orde. Dat komt door de schaarste van het aanbod. Men wacht daardoor pas met de verkoop van eigen woning zodra ze zelf ook echt een nieuw huis hebben aangekocht. Maar hoe krijg je je huis nu zo snel mogelijk op Funda? Lees meer!

Fotograaf bepaald snelheid

De snelheid van de verkoop van de woning wordt bepaald door de fotograaf. Elke makelaar werkt met een vaste fotograaf en heeft daar afspraken mee. Daarom kun je het beste in het eerste gesprek al meteen vragen wanneer de fotograaf langs kan komen. De meeste makelaars in Meppel zitten gemiddeld op ongeveer vier weken. Onze vaste fotograaf bij Hup & Fidom kan met een week foto’s maken. Dit maakt dat wij vaak binnen anderhalve week jouw woning op Funda kunnen hebben staan.

Traject van verkoop woning

Het is goed om te weten wat het traject van verkoop is zodat je een inschatting kan maken hoe snel je woning in Meppel verkocht kan worden. Zie hieronder het stappenplan:

 1. Kennismakingsgesprek & waardebepaling makelaar
  De makelaar komt langs om kennis te maken en een gratis waardebepaling op te stellen. Wanneer de klik er is kan er in ons geval gelijk de fotograaf ingepland worden als dat gewenst is.
 1. Fotograaf
  Onze fotograaf kan binnen een week langs komen voor het maken van foto’s en eventueel een video. De fotograaf heeft dan nog twee a drie dagen nodig om de foto’s te bewerken en klaar te maken. De dag dat de foto’s klaar zijn, kan de woning ook gelijk aangemeld worden op Funda. Wist je dat wij ook met een styliste werken? Indien de wens er is komt zij tijdens het fotomoment om jouw woning te stylen voor de foto’s.
 1. Energielabel
  Wanneer je je woning wil verkopen ben je verplicht een geldig energielabel te hebben. Heb je deze nog niet? Dan riskeer je een boete. Het opstellen van een energielabel kan binnen enkele dagen worden ingepland.
 1. Plaatsing op Funda & Social Media
  Binnen 1,5 week staat je woning op Funda en onze Social Media kanalen. Wij communiceren de woning vaak voor de plaatsing op Funda al als eerste aan onze volgers.
 1. Bezichtigingen
  Samen met jou leggen we van tevoren de bezichtigingsmomenten vast. Dit kunnen bijvoorbeeld twee hele dagen zijn of een paar middagen. Net wat jou het beste past in de agenda met werk en eventuele kinderen. Er is bij Hup & Fidom nooit een max aan het aantal mensen die mogen komen bezichtigen. Wel is er een inschrijfdatum op maximaal 1,5 week na de eerste bezichtigingen.
 1. Inschrijfdatum biedingen
  Mensen die als eerste bezichtigd hebben en een bod doen willen natuurlijk het liefst zo snel mogelijk antwoord. Daarom is de inschrijfdatum vaak een dag later na de laatste bezichtigingen en maximaal 1,5 week na de eerste bezichtigingen.
 1. Bieding accepteren
  Dezelfde dag van de inschrijvingen brengen we je op de hoogte van de biedingen en voorwaarden. Zelf kun je dan kiezen welk bod met welke voorwaarden je accepteert. Natuurlijk wordt dit gelijk aan de koper gemeld, want die zitten ook in spanning.
 1. Koopcontract
  Wat dan nog rest is het opstellen van het koopcontract en de ondertekening daarvan. De kopers hebben wettelijk nog drie dagen na het tekenen van de koopovereenkomst bedenktijd.

Kortom; snelheid valt of staat met fotograaf

Zoals je in het stappenplan hierboven kunt zien wordt de snelheid van de verkoop met name bepaalt door de fotograaf. Wil je je huis snel verkopen? Kies dan voor een makelaar waarbij de fotograaf op korte termijn langs kan komen. Bij ons is dat binnen een week. Benieuwd naar de ervaringen met ons makelaarskantoor? Bekijk hier al onze beoordelingen!

Gratis waardebepaling & kennismaking

Vul onderstaand formulier in en wij zullen zo snel mogelijk contact opnemen om een afspraak in te plannen. Natuurlijk mag je ons ook altijd bellen op 0522-458510.

Contact

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.