Zó worden jullie het eens over jullie interieur

Het eens zijn over je interieurkeuzes is vast voor veel koppels een bekende discussie. Ben je net verhuisd of ga je misschien verhuizen? Dan gaan jullie natuurlijk voor een boel keuzes staan. Jij bent meer van het romantische, jouw partner van het stoere. Jij ziet die grote loungebank wel zitten, maar je partner houdt van strak en recht. Ai, hoe ga je daar uit komen?  Met deze tips zorg je ervoor dat je niet met schreeuwende ruzie jullie nieuwe huis moeten gaan inrichten.

Voorbereiding, voorbereiding, voorbereiding

Wanneer je twee verschillende smaken moeten mixen is het heel belangrijk om eerst duidelijk te maken wat jullie eigen stijl is en waar de verschillen en overeenkomsten liggen. Het zou je zomaar kunnen verbazen dat er toch bepaalde aspecten matchen. Je kan het gemakkelijk vormen door allebei een moodboard of pinterest board te maken en die naast elkaar te “leggen”.

Leg een stijl vast

Vanuit die twee smaken ga je vervolgens een gezamenlijk moodboard maken met de overeenkomsten die jullie hebben. Zo creëren jullie een eigen stijl waar jullie beiden blij mee zijn. Je zult zien dat sommige verschillende stijlen ook best wel samen kunnen. Maak vervolgens een lijstje met wat jullie nodig hebben en wat je graag zou willen hebben voor je interieur, op basis daarvan kan je gaan inrichten.

Gun elkaar ook wat

Hij die stoere eettafel, zij die mooie velvet stoeltjes. Net als in een relatie is het bij jullie interieur samenstellen een kwestie van geven en nemen. Als één van jullie echt hotel de botel is op een bepaald item die jij liever niet in huis ziet, vraag je dan af hoe erg het echt is als je wel tegen dat schilderij in de gang moet aankijken? Choose your battles.

Maak het digitaal

Heb je het vervolgens allemaal een beetje op een rijtje, maar zie je het nog niet helemaal voor je? Dan kan je gebruik maken van een digitale plattegrondtool waar je vervolgens je interieur tot leven kan brengen.

Last but not least

Je nieuwe woning hoeft natuurlijk niet meteen perfect gestyled te zijn, geef het ook wat tijd om je interieur te gaan ervaren en bouw zo langzamerhand jullie eigen stijl op.